Wednesday, November 21, 2012

Yelp Helpiksi


Lähdössä reissuun? Löydettiin tyttöjen kanssa, tällainen mahtava sivusto, jota voi käyttää hyväkseen ulkomailla löytääkseen paikalliset ravintolat, shoppaalupaikat ja tapahtumat. Suomessa Yelp on vielä melko tuntematon, eikä kukaan meistä ollut vielä kuullut siitä aikaisemmin. Eikä ihmekään, sillä Suomalaisia Yelppereitä on alle 60. Toistaiseksi Yelp on aika turha työkalu Suomessa, mutta ulkomailla toimii hyvin matkaoppaan korvikkeena.

Ketkä sitten ovat Yelpperit? Yelpperit ovat tavallisia ihmisiä, jotka haluavat jakaa omia kokemuksiaan Internetin ihmeellisessä maailmassa. Yelpperit ovat sivuston tukipilari, joiden ansioista sivut pysyvät mielenkiintoisina ja ajan tasalla. Yelpperiksi rekisteröityminen on nopeaa ja ilmaista, jonka jälkeen voit helposti lisätä itse omia arvosteluja, sivuilta puuttuvia paikallisia yrityksiä, sekä keskustella muiden Yelppereiden kanssa. 

Yelp on helppoa käyttää milloin vain ja missä tahansa. Sovelluksen voi ladata iPhonelle, Androidille, BlackBerrylle ja muille… mutta ei mun vanhalle Nokialle.

Parasta Yelpperinä olemisessa on varmaankin se että sen lisäksi että voit jakaa muun maailman kanssa omia kokemuksia, voit myös saada alennusta tai arvomerkkejä tietyiltä yrityksiltä, kun chekkaat itsesi sisään (check-in) kyseessä olevaan yritykseen. Tarjousten ja arvomerkkien metsästäminen voi olla kutkuttavaa leikkiä, johon voit ottaa mukaan ystävät ja sukulaiset.  Tarkemmat ohjeet löytyvät Yelpin omilta sivuilta.

Me tytöt ainakin aletaan käyttää Yelppiä ulkomailla hengatessa. Suomessa luotetaan kuitenkin toistaiseksi omiin ja tuttujen tekemiin suosituksiin. Odotetaan innolla koska Yelpistä tulee yhtä suosittu kuin Facebookista.

Tiimi 6: Pekkinen, Oksa, Kangasperko, Pöyhiä, Putkinen & Ritvanen
 
 

1 comment:

Irma said...

Kiitos vinkistä. Kokeilin Berliinissä Yelppiä. Ravintolat ja kahvilat oli hyvin merkitty ja löytyi kuvia. Englanninkielisiä käyttäjien kuvauksia kaipasin. Shoppailusta ei ainakaan vielä löytynyt mitään. Pienemmätkin kivat mestat pääsee tällä tavalla julkisuuteen, perinteisissä oppaissahan ei niitä näy.