Monday, December 31, 2012

Mobiilia uutta vuotta!


Olen matkustanut kuluneena vuonna erinäisiä kilometreja junassa kodin (Turku) ja työpaikan (Vantaa) välillä. Työmatkoja ulkomaille on ollut tänä vuonna enemmän kun aiemmin. Olkalaukussani kulkeekin aina mukana oivalliset työvälineet: kännykkä ja iPad. Vaikka kaikkiin työpaikan järjestelmiin ei vielä pääsekään mobiililaitteella, pystyn tekemään monet työt sujuvasti matkalla. Ja toivon kehityksen edelleen menevän tähän suuntaan. Tavoitteena joustavasti käytettävissä oleva oppimis- ja työympäristö.

En matkalla kaipaa Officen toimistotyövälinepatteristoa, sillä lukea, kirjoittaa ja julkaista voi muillakin välineillä. Työpöydän ja kannettavan ääreen istuessani teen ne työt, jotka vaativat tietokonetta ja/tai isoa ruutua. Eniten taidan likkuessani käyttää sähköpostia (Outlook ja Gmail), nettiselainta, muistiinpano-ohjelmaa, iBooks lukijaa, Facebookia, Spotifytä ja Skypeä.  Kaappasin tähän kuvan iPadin appsesista, jotka olen viimeisen vuoden aikana ottanut käyttöön. Taustakuvasta piti poistaa netistä poimimani kaunis luontokuva, sillä tässä sen julkaistaessani olisin rikkonut kuvan omistajan oikeuksia. Mobiililaitteiden parhaita puolia on kuitenkin juuri räätälöitävyys, pienillä muokkauksilla saan työvälineestä muokattua juuri itselleni sopivan.

Aika hauska ja hyödyllinen mobiililaitteen työkalu on esim. Googlen äänihaku. Olen huomannut, että sitä ovat ryhtyneet käyttämään sellaiset henkilöt, joille kosketusnäytön näpyttely on vierasta tai hankalaa. Itsellenikin siitä on ollut apua, se nopeuttaa hakemista. Googlen äänihaku tunnistaa hyvin myös Suomen kieltä. Kokeilin iPhone 4S:n äänentunnistusohjelmaa (Siri), mutta koska se ei vielä tunnista suomea, on käyttö jäänyt vähäiseksi. Sirissä on loistavia mahdollisuuksia kunhan kieliversioita saadaan lisää.




Oikein mukavaa uutta vuotta kaikille ja työniloa myös vuonna 2013!

T Irma


2 comments:

Sara said...

Oikein mukavaa Uutta Vuotta 2013 sinulle!

Irma said...

Kiitos Sara. Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle