Tuesday, January 24, 2012

Uusi opetusteknologia messuilla

Bett Show 2012 -messuilla Lontoossa 11 - 14.1. oli yli 650 näytteilleasettajaa. Messuja on sanottu maailman suurimmiksi opetusteknologiamessuksi. Suosittelen messuja kaikille opetusteknologista kiinnostuneille päättäjille ja suunnittelijoille! Messut sopivat myös opettajille, sillä erilaisten casien myötä saa varmasti uusia ideoita työhönsä.

Messuilla esiteltiin monipuolisia välineitä ja sovelluksia, joita voi käyttää kampuksella, työpaikalla, luennolla tai etäopetuksessa. Kävijät voivat osallistua myös workshoppeihin, joista osa oli maksullisia ja osa ilmaisia.


Suurimmilla opetusteknologiatuottajilla, kuten Microsoftilla, Applella ja Googlella, oli päähallissa isot standit. Kävijöitä riitti kyllä ihan jokaiselle pienemmällekin standille, sillä päivien aikana kävijöitä oli jopa 30 000.

Eniten tarjontaa oli esiopetukseen ja peruskouluille. Suurimman huomion veivät opetustiloihin sijoitettavat välineet ja luokkaopetus. Etäopiskelun rooli oli pienempi.


Esittelijät eivät turhaan rasittaneet kävijöitä paperiesitteillä, vaan tarjolla oli QR-koodeja mobiilikäyttäjille ja asiakkaiden nimilaput skannattiin standeillä. Monet esittelijöistä ovatkin jo lähettäneet esitteensä sähköpostilla meille kävijöille.

Bett-messujen netti-sivut, Facebook, Twitter ja nettiradio olivat tehokkaassa käytössä. Suomalaiset kävijät verkostoituivat myös keskenään Facebookissa ja Twitterissä. Nettiin on saatu monia mielenkiintoisia messukävijöiden raportteja.


Opetusteknologian ytimessä ovat tällä hetkellä ainakin kosketusnäytöt, videot ja musiikki, 3D sovellukset, yhdessä tekeminen ja henkilökohtainen käyttö. Tuttuja opiskelu/opetusvälineitä, kuten pulpetteja, kyniä ja tauluja, on digitalisoitu.Oppilaitosten palvelujen käytön digitalisointi ja turvallisuus olivat myös esillä messuilla.
Ensi vuoden Bett-messut järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa ExCel London -messukeskuksessa http://bettshow.com/ .

1 comment:

Kristina said...

Oli erittäin kiinnostava kokemus vierailla. Suosittelen kiinnostuneille!
Kristina Henriksson