Tuesday, November 17, 2009

Mikä eKirjassa kiinnostaa

Leicesterin yliopiston DUCKLING projektissa tutkitaan eKirjojen käytettävyyttä opiskelussa. Opiskelijoille jaetaan Sonyn eReaderit ja heitä opastetaan siirtämään sähköisessä muodossa olevat oppimateriaalit ja kirjat lukijaan. eKirjat olivat yhtenä teemana myös Suomessa kirjamessuilla ja huomasin, että lukijoita markkinoidaan ainakin lentokentillä matkustajille. Amazonin Kindle lukijalla voi jo ottaa yhteyden nettiin.

Nähtäväksi jää kuinka ihmiset tulevat vastaanottamaan uuden mukana kannettavan laitteen. Onko lukeminen sujuvaa? Kuinka helposti kirjat ja muut teksit saa siirrettyä lukijaan? Kuka haluaa kantaa kännykän ja läppärin lisäksi eKirjan lukijaa laukussaan?

Leicesterin workshopissa kirjasimme ylös asioita eKirjan puolesta ja vastaan.1 comment:

Marja said...

Olen käyttänyt Kindleä kesästä lähtien ja ollut tosi tyytyväinen. Kiplingin Viidakkokirja, Fitzgeraldin Kultahattu ja Kinsellan Himoshoppaajan päiväkirja on sillä luettu onnistuneesti.

Minusta sähköisen kirjan vahvuudet ovat pieni koko ja suuri kapasiteetti. Myös annotointimahdollisuudet ovat moninaiset, alleviivaan ja taittelen virtuaalisia sivuja koirankorville.

Olen siltikin aika perinteinen kirjaharrastaja. Jos tulevaisuudessa törmään noihin mainitsemiini kirjoihin jossain divarissa, niin takuulla ostan ne omaan kirjahyllyyni ihan 3D-kappaleina :)