Sunday, June 15, 2008

Nuoriso tekstailee

Kummipoika (14 vee) käyttää Netlogia vapaa-ajan viettoon ja yhteydenpitoon kavereiden kanssa. Tärkeitä ovat oma sivu, valtava määrä netistä imuroituja kuvia, videot, chat. Nuoriso on tottunut todella upeaan digikuvien maailmaan. Kuvista ja videoista tehdään arvosteluja ja niitä pisteytetään. Omia videoita tehdään miksaamalla peleistä ja muista videoista otoksia, musiikki ladataan omista tai kaverin varastoista. Videoiden editointi opetellaan kotona kavereiden opastuksella ja tarvittavat ohjelmatkin saadaan verkostolta.

Messengeriä poika käyttää chattaamiseen. Tämän avulla myös kauas muuttaneet koulukaverit pysyvät verkostossa. Reaaliaikaista puhetta ei paljon käytetä netissä, chatti on nopeampaa.

Tekstiviestit ovat kuitenkin ehdottomasti nettiä tärkeämpiä ja kännykkäliittymät on valittu tektiviestien määrän perusteella. Soitetut puhelut ovat lyhyitä, mutta sitäkin enemmän lähtee lyhyitä viestejä.

Pikaviestinohjelmien ja netin käyttö opiskelussa on kuitenkin nuorisolle vielä vierasta. Koulumaailma on ihan eri juttu kun tää mun oma henkilökohtainen elämäni.

No comments: