Wednesday, December 16, 2015

Elämä on suoraa lähetystä

Videoinnista on tulossa hyvää vauhtia jokamiehen viestintäväline. Ja videot alkavat olla yhä sosiaalisempia. Enää ei vain katsota jonkun tekemiä (esitys/opetus)videoita, vaan videoita tuotetaan ja kulutetaan kuvien ja tekstien tapaan. Suoraa videolähetystä saa tehtyä monilla ohjelmilla, kunhan käytössä on tietokone tai mobiililaite ja nettiyhteys.

Kaikkiin kokouksiin tulisi olla mahdollisuus osallistua etänä, kuten Vantaan kaupunki on linjannut. He ovat palkanneet pitkäaikaistyöttömiä pilviagenteiksi uuden toimintakulttuurin tueksi. Korkeakouluopiskelijoille tulisi taata samanlainen mahdollisuus osallistua tarvittaessa etänä opetukseen. Etäosallistuminen voi olla webinaariin osallistumista, live striimin seuraamista yksin tai porukassa tai vielä osallistavampaa tiimityötä netin välityksellä.

Välineistä ja tilanteista riippuen videoiden äänen ja kuvan laatu vaihtelee. Loistavaa laatua ei odoteta, jos videota kuvataan tässä ja nyt kiinnostavasta autenttisesta tilanteesta. Tilanne voi olla ainutkertainen, tärkeintä on tallentaminen ja viestiminen muille. Opetusvideoissa taas on syytä karsia kaikki epäoleellinen pois ja keskittyä siihen, että opiskeltava asia välittyy mahdollisimman selkeästi. Opiskelijat tuottavat hyviä videoita esim. tiivistäessään oppimistehtävän tuotokset esitykseksi.

Tässä muutamia esimerkkejä:

Digitaalisen liiketalouden lehtori Ilkka Kurkela Laureasta live striimaa Periscopessa Digital Business –opinnoista. Videot säilyvät palvelussa 24 tuntia.Laurea ES:n järjestämä Nordic Business Forum livekatsomo @ Tikkurilan kampuksella Kuva https://www.facebook.com/events/945058078898743/Laurea Education Youtube kanavalta löytyy opetus- ja ohjevideoita https://www.youtube.com/channel/UCY_zfTCMJXrNvpfZUI2zH-g
Skype for Business Broadcasting 16.12.: Case Vantaan kaupungin pilvipalvelut https://julkishallinto.azurewebsites.netNo comments: