Friday, November 08, 2013

Massakurssillakin opiskeleminen voi tuntua henkilökohtaiselta

Viime viikolla päättyi opiskelemani verkkokurssi Understanding Media by Understanding Google. Tämä Courseran ilmainen kurssi kesti 6 viikkoa. Kurssi oli hyvin toteutettu sekä pedagogisesti että teknisesti. Viikkotehtävät olivat monivalintoja ja lyhyitä kirjallisia tehtäviä sekä keskustelufoorumeille osallistumista. Kirjalliset tehtävät vertaisarvioitiin ja arviointikriteerit oli selkeästi ilmaistu. Lähdeviitteiden käytöstä sai myös pisteitä.  Kun jostakin tehtävästä tuli opiskelijoilta negatiivista palautetta, asiaan reagoitiin heti ja arviointikriteereitä tarkistettiin. Osaan monivalintatehtävistä löytyi oikea vastaus suoraan googlaamalla, mikä johtunee kurssin sisällöstä.

Professori Owen Youngman luennoi.

Opiskelin sekä tietokoneen että mobiililaitteiden välityksellä. Artikkeleita oli mukavin lukea tablettilaitteella,  kun taas opetusvideoita oli paras seurata kotona taulutelevisiosta (televisio toimi tietokoneen näyttönä). Kännykästäkin kuuntelin muutaman opetusvideon junassa. Omalla kotisohvalla taulutelevision ja lisäkaiuttimien avulla opiskelu tuntui hyvin henkilökohtaiselta - professori Owen Youngman Nortwesternin yliopistosta puhui juuri minulle! Videoihin oli lisätty monivalintatehtäviä ja taukoja muun tyyppisten tehtävien tekemistä varten. Teknisesti kaikki sujui loistavasti ainakin Applen laitteilla.Yllätyin taas miten paljon opinkaan antamalla palautetta muiden töistä. Mielenkiintoisin oli tehtävä, jossa arvioimme Youtuben vaikutusta oman maamme kulttuuriin, uutisiin ja politiikkaan. Sain vertaisarviointiin opiskelijoiden vastauksia viidestä eri maasta: Espanja, Sveitsi, Kiina, Intia ja Saudia-Arabia. Arvioituani heidän vastauksiaan, minun piti vielä arvioida oma työni. Aito kansainvälisyys on näiden MOOC-kurssien ehdottomasti paras anti.


Opiskeltuani nyt kaksi Courseran kurssia on aika tutustun myös muiden järjestäjien MOOC-kursseihin  sikäli, kun sopivia teemoja löytyy.

No comments: