Sunday, March 30, 2008

Minne mennä Second Lifessa?

Vapaapäivän viettoa virtuaalitodellisuudessa.

Aloitin Yoen Kievarista http://slurl.com/secondlife/Rieul/66/95/67 ja kuuntelin sielä yksikseni nettiradiota. Kivalta vaikuttava suomalainen paikka, jossa en tosin ole onnistunut tapaamaan ketään sattumalta. Kerran sovimme ystävän kanssa kievarin tapaamispaikaksi. Kävin kokeilemassa keilaamista, heikoin tuloksin. Ystäväni joutui kantamaan keilapalloa monta päivää kädessään SL:ssa, koska ei osannut riisua sitä. Yhdellä hiiren näpäytyksellä irrotan pallon ja lähden CSI NewYorkiin ja löydän sieltä kivan diskon http://slurl.com/secondlife/CSINY%20North%201/26/144/23. Tanssin pitkän aikaa hyvän musiikin ja kivasti pukeutuneitten avattarien kanssa. Eräs miespuolinen avatar käy kyllä häiritsemässä silloin tällöin meitä, mutta saa kaikilta pakit.Rami Milena diskossa.


Pääsen hyvin vireeseen, joten lähden Dubliniin ja siellä löydän kartalta ryhmän ihmisiä - kuinkas ollakaan pubista. http://slurl.com/secondlife/Dublin/81/96/25 Irkkupubissa on hyvää musiikkia ja kivaa porukkaa, joka rupattelee ja juo olutta. Tilaan kätevästi oluen hanasta ja pidän sitä hienosti kädessä baaritiskillä istuessani. Olut ei maksa mitään. Chattailen parin ihmisen kanssa niitä näitä englanniksi.

Sitten muistan Kim Holmbergin esitelleen listan mielenkiintoisista SL-paikoista ja teleportaan itseni Åbo Academin kampukselle http://slurl.com/secondlife/Eduisland%20II/130/218/22. Lista löytyy ja valitsen ensin skitsofreenikon hallusinaatioita simuloivan tutkimuskeskuksen http://slurl.com/secondlife/Sedig/26/45/22 ja kuuntelen aikani pahoja ääniharhoja. Sieltä kiiruhdan lontoolaiseen sairaalaan http://slurl.com/secondlife/Second%20Health%20London/127/220/25, jossa katselen jonkun aikaa paikkoja ja esittelyvideoita, mutta koska ihmisiä ei näy, poistun paikalta. Sairaalan ovella törmään miehen hahmossa olevaan avattareen, joka juttelee hetken.

Leuvren museo http://slurl.com/secondlife/Tompson/153/98/100 voisi olla kiinnostava, mutta huomaan olevani liian väsynyt tutkimaan siellä paikkoja. Bongaan Holmbergin listalta vielä SL kirjaston http://slurl.com/secondlife/Info%20Island/194/46/33 mutta koska minulla ei ole mitään erityistä tiedonhakua mielessä, en jaksa klikkaila loputtomia linkkilistoja ja webbisivuja, vaan jään makailemaan 4. kerroksen sohvalle.

Irkkupubista jäi niin hyvä fiilis, että palaan sinne kuuntelemaan musiikkia loppuillaksi.

Huomenna on työpäivä ja aion käydä vilkaisemassa mitä uutta on Media Zoossa http://slurl.com/secondlife/Media%20Zoo/174/151/18. Leisterin yliopiston eLearning hankkeet esitellään eläintarhana SL:ssa ja kaikki hankkeet on nimetty eläinten nimillä. Esim podcasting hanke on Impala. Odotan innolla toukokuista vierailua todellisessa elämässä Leicesteriin, virtuaalimaailmassa olen vieraillut jo monta kertaa.Luennolla Åbo Academin campuksella syksyllä 2007.

No comments: