Monday, August 20, 2007

Kotisivun hautajaiset

Olen pitänyt Internetissä 10 vuotta henkilökohtaisia kotisivuja. Matkan varrella sisältö, visuaalinen ilme ja palvelin ovat vaihtuneet, mutta sivut ovat kehittäneet ja ilmaisseet omaa identiteettiäni verkossa.

Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin siltä, että blogi- ja wiki-alustat vastaavat paremmin yksityisen henkilön tarpeita. Kirjoittaminen, kuvien ja videoiden lisääminen sekä kommentointi on nopeaa valmiille alustoille. Voin keskittyä paremmin itse sisältöön.

Tänään, tässä ja nyt poistan kotisivuni netistä. Kohotan maljan menneille ja tuleville vuosille Netissä! Long live Web 2.0

2 comments:

Satu Nurmela said...

Osanottoni kotisivujesi poismenon johdosta. Vaihdoin kesällä myös harrastus-kotisivuistani eniten luetun osan blogiksi ajatuksella että päivitys on helpompaa ja saan siihen kaupan päälle vielä interaktiivisuutta niin ettei kaikki viestiminen ole aina sähköpostin päässä. Kovin on ollut hiljaista vielä eikä tuo wysiwyg:kään ole kyllä aina toiminut täsä Bloggerissa. Tätä hain eilen asetuksista saanko käyttöliittymän englanniksi ja näköjään saa jostain kun se sinullakin on. Blogia kun lukevat ihmiset muistakin maista niin eihän ne kommentoi-namiskoista yms. ymmärrä mitään. Terv.Satu

Juha said...

MOI IRMA

Itse olen kehittänyt omaa kotisivuani oppimisympäristöksi opiskelijoilleni. Ja koko kevään olen vienyt sitä koko ajan avoimempaan suuntaan.

Opiskelijoitteni henkilökohtaiseen oppimiseen ja palautteeseen liittyvä maailma ei voi taas minulla olla verkossa. Siihen tarvitsen suljettua oppimisympäristöä (mm. henkilötietolaki, jne).

Seuraavaksi aion kytkeä kuitenkin jollain tavalla tuon kommentointimahdollisuuden kotisivuunikin.

Blogiamaailmassa taas ollaan avoimena, ilman opettajan ja opiskelijan institutionaalisia rooleja, esim. http://juhnubody.vuodatus.net sivuilla.

Harrasteblogissani (tyttären kautta)taasen vuorovaikutteisuus ja yhteinen esim. valokuvien tuottaminen verkkoon ja yhteisöön on tärkeää mimmifutisyhteisön sisällä. http://football.vuodatus.net

Eläköön nämä monet välineet ja niiden väliset verkostotkin.

Ps. Olen myös miettinyt tuon kotisivun lakkauttamista, mutta olen päätynyt siihen, että haluan myös omista aivan itse ja rakentaa joltain osin itse maailmaa ihan omassakin rauhassa ja täysin omista lähtökohdista.

Tämäkin puoli ihmisessä 8ainakin minussa) on, sosiaalisen maailmassa ja mediassa :)