Tuesday, July 31, 2007

Mobiilichat kännykästä

Pari sateista kesälomapäivää antoivat aikaa käynnykän chat-palvelun selvittämiseen. Chatia käytetään paljonkin verkko-opiskelussa esim. ohjauksessa ja kielten opiskelussa. Käyttäjät istuvat kuitenkin useimmiten tietokoneittensa ääressä riippuvaisena koneestaan ja laajakaistasta.

Soitto operaattorin help deskiin osoitti itselleni, että koska asiakastukihenkilön ja minun tietolähteenä oli sama ohje netissä, on syytä että itse selvitän asiaa. Käyttämälläni operaattorilla ei ole chat-palvelua.
Netistä löytyikin kohtuullisen kaivelun jälkeen ilokseni blogi, jossa kuluttajat keskustelevat Nokian e-sarjan puhelimiin liityvistä asioista. Ja mikä parasta, tätä kautta löytyi ilmainen VoIP-ohjelma Fring, joka tukee mm. Skypeä. Hienoa! Ei olisi mitään järkeä käyttää jotakin toista ohjelmaa, kun kaikki kontaktini käyttävät Skypeä. Saan nyt puhelimeeni Skypen kontaktilistani, näen ketkä ovat online ja voin chattailla ja soittaa puheluja Skypen kautta. Chat sujuu loistavasti, mutta puhelut ovat surkeita (äänen laatu huono ja välittyy viiveellä). Kännykkäni on internet-yhtydessä wlanin tai gprs:n kautta.

Opetuskäytössä mobiilichatilla on varmasti käyttöä. Opiskelijat tarvitsevat kuitenkin älypuhelimen ja käyttötukea. Kun opiskelijat työskentelevät tiivisti jokun hankkeen parissa tai kaipaavat esim. työharjottelussa ohjausta, chat kännykän kautta vapauttaa heidät liikumaan.

No comments: